Петър Паунов
Петър Паунов / netinfo
Кюстендил- балнео и СПА дестинация
94689
Кюстендил- балнео и СПА дестинация
  • Кюстендил- балнео и СПА дестинация
Конгресът на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, който започва днес в Кюстендил, легитимира отново града като балнео/ СПА дестинация, коментира в ефира на Дарик радио кметът на общината Петър Паунов.

“Предстои ни още дълъг път към перфекционизма, но получаваме признание от професионалния елит в СПА индустрията в България и Европа. Необходимо е приоритетно европейско финансиране за находищата за минерални води и за изграждане на водопроводната мрежа. Предлагаме и въвеждането на ваучери за работниците и служителите в България, за превенция на здравето и рехабилитация в СПА комплексите в страната”, заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той отчете над 20% ръст в туризма в общината през тази година, но допълни, че очакванията са по- високи.
Увеличават се и заявките за ползване на минерална вода, в това число от къщи за гости, които се правят в централната градска част и от бъдещия хотел на ул. “Васил Левски”, който е съвместна инвестиция на местна фирма и Синдиката на българските учители.

“Справка от независимите туроператори показва, че оценката за местата за настаняване в Кюстендил е над 8, по 10- то балната система. Това означава, че оценката на потребителите на услугата е добра, но разбира се трябва още много работа”, заключи в ефира на Дарик кметът Петър Паунов.
 
Дарик- Кюстендил