Стартира Пей сърце 2017
Стартира Пей сърце 2017 / netinfo
Националният фестивал на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце” ще бъде открит днес в Кюсетндил.Това ще стане  от 17:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869”. В конкурсната програма заявки за участие са подали 63 групи от България, Сърбия и Македония, както и множество индивидуални изпълнители. Фестивалът ще продължи два дни, като в неделя програмата започва в 10,30 часа.

Фестивалът се организира от читалище „Братство 1869” и община Кюстендил, под патронажа на кмета г-н Петър Паунов. Целта му е съхраняване и популяризиране на шлагерната и старата градска песен, възраждането и за нов живот и приобщаване на младите хора към нейната лиричност и красота.

Участниците ще бъдат оценявани от жури в състав: Председател проф. Панайот Панайотов - музикант, преподавател в Нов български университет - София и Софийски университет „Св. Климент Охридски”, членове: Ивайло Драганов – режисьор, Бони Милчева – певица и водеща на телевизионно музикално предаване, Красимира Матуска – музикален педагог, Димитър Неделчев – музикален педагог и диригент, Лони Рьодигер – музиколог, Германия и Димитър Цветков – музикант и диригент, гр.Кюстендил.