/ netinfo
СКХЗУ ”Пауталия спорт - 2005”-Кюстендил участва с трима шахматисти в републикански турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания във Варна.    

Това бяха Борислав Лазаров, Кънка Витова и Динко Даскалов. Състезанието се проведе по „швейцарската система” и от индивидуалната класация имаше и отборна.

Отбора на клуба се класира на трето място, след силните отбори на Варна и Дряново. Най-добре представил се шахматист на клуба е Борислав Лазаров .

СКХЗУ Пауталия спорт 2005 Кюстендил
netinfo


От 25-26 август по покана на СКХЗУ ”Феникс”-Монтана трима състезатели, Александър Костов, Пламен Петров, Кънка Витова и Борислав Лазаров като представител на УС на Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания участваха в републиканско състезание по спортен риболов „на дъно” на язовир „Долна вода„ край Монтана. Състезанието беше отборно.

Отборът на СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” спечели първото място с 11 кг. уловена риба за четири часа. Втория отбор беше от Монтана , а третия от Плевен , но с 4-5 кг. по- малко уловена  риба. От СКХЗУ”Пауталия спорт 2005”най – добре се представи Александър Костов.