/ NOVA
На 17-и май тази година ще бъдат открити 42-те Майски празници на културата в Дупница. По традиция, официално това ще стане вечерта на пл."Свобода".

Пред дупничани и гостите на града ще бъде представен хитовия концерт-спектакъл "Оскарите в музиката" с участието на Милица Гладнишка, Филип Аврамов и Бургаската филхармония.

В рамките на 2019 г. са предвидени 18 различни събития за учениците в Дупница

В дните на празниците ще бъде и премиерата на театралната постановка на ОбДТ "Невена Коканова" - "Майстори" по Рачо Стоянов. Една от любимките на младото поколение Тита също ще има концерт на пл. Свобода, както и любимката на поколения българи Николина Чакърдъкова и неврокопския танцов ансамбъл.

Изложби, кинопрожекция, турнир по спортни танци, концерти на самодейните състави също са предвидени в програмата. На 24-и май ще бъде церемонията по награждаването "Учител на годината".

По установена вече традиция, последните 4 дни ще бъде най-големият международен фолклорен фестивал в Югозападна България "Мир на Балканите", който ще се проведе за 18-и път.
 
До края на месеца ще бъдат уточнени окончателните дати и часове на събитията заложени в програмата на Община Дупница, тъй като се доуточняват с участниците.
Община Дупница