ОС решава за концесия на Чифте баня и Дервиш баня, и нова оценка на градския плаж в Кюстендил
ОС решава за концесия на Чифте баня и Дервиш баня, и нова оценка на градския плаж в Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Докладна за подготвяне на процедура за отдаване на концесия на Чифте баня и Дервиш баня ще разглежда на предстоящото си заседание Общински съвет- Кюстендил.
"Предложението идва след решението на Административния съд и коментарите на общински съветници. Ще го дебатираме и тази вечер на срещата с гражданите и бизнеса, и на комисиите преди сесията", каза председателят на ОС Иван Андонов. Той бе категоричен, че трябва да се мисли и за бъдещето на Дервиш баня.
След активното отношение на някои общински съветници от последното заседание на Общинския съвет, общинска администрация внася и докладна за изготвяне на нова пазарна оценка на градския плаж, анонсира от дневния ред Иван Андонов. Той е насрочил заседанието за 25 февруари.
"На 99% тази нова оценка ще е по- ниска от вече обявената. Парадокс се получава, веднъж да плащаме за изготвянето на нова, а след това да е и по- ниска. Съобразяваме се с желанието на някои съветници и политически партии", коментира председателят на ОС- Кюстендил.