ОС- Кюстендил отново гласува за Център за социална рехабилитация
ОС- Кюстендил отново гласува за Център за социална рехабилитация / Иво Кирилов

За обединяване на два имота гласува Общински съвет- Кюстендил, с цел изграждане на Център за социална рехабилитация. Идеята е той да се намира между двата 15- етажни блока при III ОУ "Марин Дринов". Центърът е част от проекта за интеграция на децата от Горна Козница, които бяха преместени в Центъра за настаняване от семеен тип в кв. "Герена" в Кюстендил.

"Всички деца се нуждаят от терапия, за това е необходим и този център. В него ще се обслужват 24 деца и младежи, както и 20 нуждаещи се от Кюстендил", заяви представителят на фондация "Сийдър" Линдзи Солцгивър.

Новият център може да бъде готов до средата на следващата година, като в него ще се предлагат услугите логопедия,ерготерапия,трудова терапия и психологическа подкрепа. Проекта за изграждането му се финансира от програма на Американското посолство.

Областният управител върна решение от сесията на Общинския съвет през октомври, свързано с преотреждане на нереализирана зелена площ за нуждите на проекта за изграждане на Центъра за социална рехабилитация.