с
с / sxc.hu
Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.С. (на 45 години), обвинен за извършено от него умишлено убийство.
Престъплението е станало през нощта - около 00:20 ч. на 10.11.2019 г., в кв. Герена“ на гр. Кюстендил. Обвиняемият бил в конфликтни отношения с Х.С. (на 45 години), свързани с лични причини.Първоначално Х.С. възпроизвел изстрел с газов пистолет, а от своя страна обвиняемият му нанесъл удар с нож, който се оказал смъртоносен.Понастоящем Г.С. е задържан с постановление на прокурор за срок до 72 часа.Предстои съдът да разгледа искането на прокуратурата относно мярката за неотклонение на обвиняемия в убийството.

Предстои произнасянето на съда по внесено от Окръжна прокуратура – Кюстендил искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двадесет и осем годишна жена, обвинена за убийство на мъж.
На 09.11.2019 г. в с. Мламолово, община Бобов дол, в частен имот бил открит труп на мъж. Пострадалият е П.Й. (на 62 години) e починал в резултат на пробождане с кухненски нож в областта на гърдите.
В хода на разследването е била задържана жена от гр. Дупница – Д.В. Понастоящем тя е с мярка за неотклонение за срок до 72 часа, с оглед осигуряване на присъствието й в съдебно заседание.