Общинският съвет прие бюджета на община Дупница, БСП гласува против
Общинският съвет прие бюджета на община Дупница, БСП гласува против / Маргарита Петрова, архив

Бюджетът на община Дупница, в размер на 19 391 939 лева беше приет без много дискусии и без подкрепата на съветниците от БСП и независимия Първан Дангов, те гласуваха против.

Станислав Павлов от БСП предложи докладната записка за Бюджет 2012 да бъде разгледана на друго заседание, тъй като съветниците са я получили късно и са нямали време да се запознаят с нея, освен това не била разгледана и в някои от комисиите. Беше обяснено, че докладната е входирана на 9- ти февруари и сроковете са спазени. Предложението не беше прието от съветниците и докладната остана в дневния ред.

Предложения за промяна имаше само от Първан Дангов и Иван Шопов от БСП. Първият предложи да се заделят повече пари за фестивала „Мир на Балканите", а Шопов за честванията на 100- годишнината от Балканската война. И двете поправки не получиха нужната подкрепа. Средствата за делегирани от държавата дейности, които ще получи общината са в размер на 9 930 294 лева. Общинският съвет днес прие и отчета за изпълнение на бюджета за 2011-та година.