Община Дупница обяви конкурс за директор на общинската болница
Община Дупница обяви конкурс за директор на общинската болница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив
Общинската болница продължава да трупа загуби, а финансовото й състояние е близо до фалита. Това е станало ясно след проведено заседание на Икономическата комисия към ОбС Дупница.
Изслушан е управителят на лечебното заведение доц. Димитър Недин. За първите 5 месеца на годината загубите са в размер на 89 000 лв., въпреки, че се увеличава заработеното по клинични пътеки.


По време на заседанието е станало ясно още, че запорите върху сметките на болницата продължават, а малко преди заседанието доц. Недин разбира, че същото ще направи и община Дупница, на която болницата дължи 14 000 лв. данък сгради.
На съветниците от Икономическата комисия е представен списък с 31 граждански договора сред тях са д-р Владислав Миков, д-р Борко Исаков, д-р Красимира Механджийска, д-р Петя Пейчева, д-р Иван Мазнев. Сумите в договорите варират, като има и за 850 лв., както и за 150 лв., друго получават 20 % от стойността на клиничната пътека по тяхната специалност, за да изпращат на лечение пациенти от частната си практика.
Оказва се още, че в последните дни от мандата си като управител Росен Тимчев е подписал иувеличаване на месечната сума за плащане по ЕСКО-договора за ремонт на Терапевтичния блок в бившата Транспортна болница за над 8 000, вместо договорените преди това около 4 000 лева.