Общините Кюстендил, Земен и Невестино с общ рекламно- туристически проект
Общините Кюстендил, Земен и Невестино с общ рекламно- туристически проект / Иво Кирилов,Дарик

Намерение за изготвяне на общ туристически проект между общините Кюстендил, Земен и Невестино бе представено на обществено обсъждане в Кюстендил. Той ще носи името " Природната красота приютила хилядолетната история".

"По него се предвижда изготвянето на общ туристически пакет, с който да може да се привличат туристи от България и чужбина. В проекта ще се включат забележителности от всяка една община.Кои да са те, ще стане ясно след проведени проучвания сред хората занимаващи се с туризъм в трите общини. Идеята на проекта е те да станат разпознаваеми и по атрактивни за туристите", заяви експертът Вяра Бонева. По проекта се предвижда създаването на брошури, рекламни филми, клипове , туристически карти, банери, както и реклами в телевизии и национални радиостанции.Предвижда се и участие в три национални и три международни туристически борси.

"Предвижда се и реклама в международни списания като Нешънъл джеографик", допълни Бонева. Продуктът може да се разпространява само в страни членки на ЕС. Общата стойност, за която може да кандидатства проекта е 500 000 лв.

На общественото обсъждане присъстваха зам.- кметът на община Кюстендил Росица Плачкова,зам.- кметът на община Земен Димитър Боянов и представителят на община Невестино Георги Стоянов.