Виктор Янев- областен управител
Виктор Янев- областен управител / Областна администрация Кюстендил
Областният управител на област Кюстендил Виктор Янев изпрати Поздравителен адрес по повод Денят на българската просвета и култура и славянската писменост. В него се казва, цитирам:

      
         Уважаеми учители и ученици,
         Уважаеми просветни и културни дейци,
         Скъпи жители на област Кюстендил,
 
         За мен е чест да Ви поздравя на този светъл празник – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост!
        24 май е празник не само на словото и буквите, но и на българските традиции и духовност. Празник на светите братя Кирил и Методий и на тяхното дело – създаването на старобългарската азбука и на славянската писменост.
        Искрено вярвам, че, като един от основните приоритети на държавното управление, инвестицията в образованието е инвестиция в бъдещето и младите хора на България. За да живеем в благоденствие и да бележи страната ни просперитет, нашето образование трябва да отговаря на най-високите съвременни изисквания в обществото.       
         Затова на всички ученици и млади хора пожелавам да бъдат отговорни в действията, любознателни и последователни при усвояването на нови знания и умения!
        На всички, работещи и отдадени на образователната, културната и научна сфера, пожелавам професионални успехи и самочувствие, че са посветили дните си на тази достойна мисия!
        Бъдете здрави, вдъхновени и удовлетворени от работата си!
        Още веднъж: честит празник!

 
Областна администрация Кюстендил