Няма опасни спортни съоръжения в училищата в община Дупница
Няма опасни спортни съоръжения в училищата в община Дупница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Проверка на училищни дворове и спортни съоръжения в училищата в община Дупница показа, че няма съществени проблеми. Освен по заповед на кмета на община Дупница, проверка беше разпоредена и от Министерство на образованието, младежта и науката, след трагичните инциденти във Велико Търново и Копривлен. В Регионалния инспекторат по образование - Кюстендил е подадена информация от директорите на училища от община Дупница за извършените от тях проверки на спортни площадки и съоръженията към тях.
Установено е, че в ОУ"Христо Ботев" - с.Крайници е необходимо обезопасяване на комбинирано спортно съоръжение. За констатираните нередности директорът на училището е уведомил писмено кмета на община Дупница и РИО - Кюстендил. В останалите училища няма констатирани нередности.
Във всички учебни заведения са определени лица, които ежеседмично да извършват оглед на откритите площадки за игра и спорт в училищния двор, през време на учебния процес и ваканциите на учениците.
От проверката на общинската комисия, която беше назначена със заповед на кмета на общината е станало ясно, че в Яхиново, в района на училището и детската градина има трафопост, който директорите искат да бъде заграден, от комисията са преценили, че няма опасност.
До 22 юни трябва да приключи проверката назначена от община Дупница, тогава ще стане ясно и какви са предписанията.