Иван Цеков, Константин Проданов, Христо Михайлов, Ангел Ангелов в Кюстендил
Иван Цеков, Константин Проданов, Христо Михайлов, Ангел Ангелов в Кюстендил / netinfo
Номиниран от партия АБВ ще води листата на лявата коалиция с “Движение 21” в Кюстендилски избирателен район. Лидерът на АБВ Константин Проданов изрази увереност, че коалицията ще има депутат от района. Водачът на листата ще бъде определен след като областната структура на партията предложи номинираните.
Проданов се пожела коалиция “АБВ- Движение 21” да има поне 21 депутати в следващия парламент.
“Търсим ярки обществени личности, с авторитет и ще се търси географския баланс в областта. Където в страната има по- силни личности от “Движение 21” ще заложим на тях, разбира се  Татяна Дончева и име, което има симпатизанти навсякъде. Ако не се бяхме обединили, хората щяха да гласуват с отвращение за една от двете големи партии. Ясно е, че чисто математически, ние събираме над 4%, но разчитаме на допълнителна подкрепа”, коментира лидерът на АБВ.
Областният координатор Иван Цеков допълни, че тази вечер актива на организацията в Кюстендил ще направи номинации, които до края на седмицата ще бъдат обобщени с тези от другите общини.
“Преференциите ще са добър вариант за разширяване на подкрепата за листата и, който събере повече гласове ще влезе в парламента”, заяви Цеков.
Константин Проданов акцентира на промяната на данъчната система в страната, която предлагат от коалицията.

Кюстендил
netinfo


“Всички други обясняват, как досегашната система била много добра. Плоският данък не е довел до повишаване на инвестициите и до икономическа активност. Той товари най- много най- бедните. Има логика да се върнат пари на най- бедните, защото те веднага ще ги похарчат. Държавата трябва се върне като инвеститор в икономиката, особено роботиката, генното инженерство, изкуствения интелект. Това е бъдещето за следващите 10- 15 години”, коментира Константин Проданов.
Като контра примери, той даде политиката на ГЕРБ в санирането, с което сградите не се укрепват, а само се облепват със стиропор, както и Националната инвестиционна програма на БСП за подпомагане на изостаналите региони. Важно е за какво се дава всеки лев, да не търси моментален ефект,  а такъв, който дава резултати за следващите 10- 15 години.
Друг акцент, който отличава АБВ от останалите е, че от партията предлагат самостоятелно горско ведомство. “Много време сме със земеделието в едно министерство, а това не дава добри резултати. 60 млрд. лв. е пазарната стойност на горите в България”, заяви зам.- председателят на АБВ доц. Христо Михайлов.
 
 
 
 
 
 
 
Дарик- Кюстендил