Новата спортна зала в Дупница ще е за международни състезания, с 1 500 места
Новата спортна зала в Дупница ще е за международни състезания, с 1 500 места / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Арх. Асен Пилев и екипът му са авторите на идейния проект за реконструкция на Спортната зала в Дупница. Идеен проект официално не е възложен на изпълнител, но неофициално е бил възложен на екип, имайки предвид необходимостта да се знае стойността за реконструкция, каза кметът Методи Чимев. Този проект е правен преди община Дупница да получи финансирането от 4,5 млн.лв. След като стан ясно, че финансиране има, до няколко дни предстои да бъде обявена процедура по избор на изпълнител за идейния проект.
Реконструкцията на Спортната зала трябва да е съобразена изцяло с изискванията за провеждане на международни състезания по волейбол. Залата ще има 1 500 седящи места, височината й ще бъде повдигната до 12 м. Предвижда се обособяване на зали и съблекални. В първоначалният проект е залегнало и изграждане на хотелска част, и ресторант. Те ще бъдат изпълнени, ако има достатъчно средства. До средата на април трябва да има готов идеен проект, обясни кметът Методи Чимев. До 20 юни трябва да бъде обявена процедура по избор на изпълнител.