Некоректна фирма ще забави проекта за Зелена градска среда в Дупница. Общината спечели проект по ТГС
Некоректна фирма ще забави проекта за Зелена градска среда в Дупница. Общината спечели проект по ТГС / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Фирма е обжалвала в последния момент процедурата по избор на изпълнител на големия проект за Зелена градска среда в Дупница, на стойност близо 5 млн. лв. Кметът Методи Чимев е убеден, че има фирми, които участват в процедурите само, за да получат определен бонус, иначе обжалват резултатите.
"Следва българският сценарии. Отиваме в Комисията за защита на конкуренцията, после пред Върховния административен съд и реалните дейности по проекта ще се забавят с няколко месеца, но съм убеден, че няма да попречат на изпълнението му", заяви пред Дарик кметът на Дупница Методи Чимев.
Община Дупница е спечелила проект по програма ТГС с община Крива Паланка от Македония, на стойност 500 000 евро. Сума, която ще се раздели по равно между двете общини. Дупница планира да ремонтира 3 подпорни стени, като най- рисковата е до пречиствателната станция за отпадни води, защото при понижаване нивото на водите на реката може да залее района, каза Чимев.
Другите две подпорни стени са по поречието на река Бистрица.