Наводнен блок
Наводнен блок / Дарик- Кюстендил
За пореден път бл. 90 в ж.к. “Бистрица” в Дупница е наводнен. Водата е стигнала на около 20 см. от таблото с електромерите. Години наред на живеещите в бл. 90 в жк. “Бистрица” е обещавано да бъде изградена дренажна система около блока, но и до днес такава няма. При всеки дъжд мазетата се пълнят с вода.

жк. Бистрица
Дарик- Кюстендил


Сега отново е обещано с извършване на санирането на сградата да се направи дренаж, обясни домоуправителят Бойко Нинов. „Все още вярвам, че кмета Чимев ще изпълни обещанието“, заяви Нинов.
В годините назад е отбито коритото на реката, което по никакъв начин не помага за разрешаване на проблема. Зад блока е полето, а то също е наводнено.

жк. Бистрица
Дарик- Кюстендил


Сега е трудно да се каже какви ще са щетите, трудно е и да се изчисли, тъй като хората съхраняват там предимно зимнина. От страни на блока се вижда пукнатина, която притеснява живущите. До тази сграда, има изградени основи на друг блок, започнат, но недовършен. Там също е пълно с вода, което допълнително усложнява отводняването.
Друг проблем на живеещите в квартала са безпризорните коне. Най-малко 10 имаше тази сутрин. Нинов обясни, че само са седмица са счупени огледалата на няколко автомобила, освен това около блока е пълно с фекалии от животните.

жк. Бистрица
Дарик- Кюстендил


 
Дарик- Кюстендил