/ Дарик,архив
Единственото в страната висше училище за театрално и филмово изкуство – НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, започва от Кюстендил II-то издание на кампанията за популяризиране на професионалното образование в България и превантивно ограничаване на интелектуалната миграция на младите българи – „Учи в България, завладей света!“.

Тази година „Учи в България, завладей света!“ ще продължи с Национално турне в 13 други градове – Кюстендил (28 – 31 март), Варна (24 и 25 април), Силистра (25 и 26 април), Велико Търново (26 и 27 април), Габрово (27 и 28 април), Плевен (28 и 29 април), Стара Загора (25, 26 и 27 април), Хасково (27 и 28 април), Бургас (2 и 3 май), Ямбол (3 и 4 май), Сливен (4 и 5 май), Пазарджик (25 април), Пловдив (27 април).
II-то издание на кампанията „Учи в България, завладей света!“ започва от Вашия град. В рамките на четири последователни дни - 28, 29, 30 и 31 март, младите жители на Кюстендил, ще могат да видят дипломните спектакли на абсолвентите „Актьорство за куклен театър“ на проф. Боньо Лунгов –„Жабокът принц“ (28 и 29 март) и „Море от фантазия“ (на 30 и 31 март) в Общински театър – Кюстендил.
На 29 март от 19.00 ч. НАТФИЗ ще очаква всички заинтересовани ученици (от 8-ми до 12-ти клас), техните родители и преподаватели, ръководителите и възпитаниците на школите по изкуства, включително журналисти, на безвъзмездна консултативна среща. В рамките на няколко часа, гостите и участниците в нея, ще могат да видят дипломните филми (документални, игрални, анимационни) на студентите от НАТФИЗ, ще се срещнат с водещите преподаватели на Академията, които лично ще им представят специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебната 2017/2018 година. На финала, всички желаещи могат да получат безплатни кандидатстудентски материали, Кандидатстудентски справочници за 2017, както и ваучер за 10% отстъпка при посещаването на кандидатстудентските групови консултации в София, които ще се проведат през юли и август.
Срещата ще се проведе в Общински театър – Кюстендил при ВХОД СВОБОДЕН! НАТФИЗ благодари за партньорството и домакинството на Общински театър – Кюстендил!