Намалява броя на убитите и ранените на пътя, камерата в Мурсалево снима по 60 нарушители на час
Намалява броя на убитите и ранените на пътя, камерата в Мурсалево снима по 60 нарушители на час / netinfo

Намаляване на тежките пътно транспортни произшествия в Кюстендилска област през 2009 г., отчете ОД МВР-Кюстендил. Спрямо 2008 г. те са с 16 по-малко. Намалява броя на убитите и ранените в тях. Починалите в катастрофи са със седем по-малко, а ранените с 12.

"Добро влияние оказаха двете мобилни камери, с които разполага дирекцията, както и стационарната, монтирана в село Мурсалево. Тя ще се мести в различни участъци, за да стимулираме по- добра култура на движение. В Мурсалево камерата заснема по 60 клипа с нарушители на час", коментира директорът на ОД МВР- Кюстендил комисар Георги Джоглев. Той отчете като добра практика и разменените гостувания на полицейски екипи от различни дирекции.

"Така избягваме местния синдром на познанствата и ходатайството", допълни Джоглев.

373 са престъпленията в сектора"транспорт" през 2009 г. в областта, информират от полицията. От тях 340 са във връзка с шофиране след употреба на алкохол.

"Това прави по един хванат пиян шофьор на ден. Благодарение на добрата работа с прокуратурата в повечето случаи имаме бързи присъди и добра ефективност на наказанията", коментира комисар Георги Джоглев.