Международен фестивал на мъжкото хорово пеене „Св. Иван Рилски
Международен фестивал на мъжкото хорово пеене „Св. Иван Рилски / Дарик радио,архив

За 7-ма година в Дупница ще се проведе международният фестивал на мъжкото хорово пеене „Св. Иван Рилски"
7 хора за 7-мото издание на фестивала, който ще се проведе на 15 и 16 октомври, в навечерието на празника на гр. Дупница.
Фестивалът е наследник на богатите музикални традиции каза Стефан Чавеев, секретар на организационния комитет на фестивала.
Фестивала продължава два дни. Откриването и тържествения концерт са на 15 октомври от 18 часа в салона на ОбДТ „Невена Коканова". На следващият ден в 11 часа в църковния храм „Рождество Богородично" на Рилския манастир ще се проведе традиционният концерт-матине. В тазгодишното издание на фестивала ще участват хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева" - гр. Пловдив, мъжки камерен хор „България" - София, вокална формация „Рила" - Костенец, академичен хор „Гусла" София, мъжки хор „Св. Иван Рилски Дупница", поздрав ще отправят смесен хор „Рилски звуци" също от Дупница. Тази година гостува мъжки вокален ансамбъл „Делмати" от Хърватска.
Организатори са Български хоров съюз, Балкански хоров форум, Съюз на българските композитори, а тази година и църковното настоятелство на храм „Св. Георги Победоносец".