Магдалена Колева от Началното училище с престижно класиране на Национална олимпиада по Гражданско образование
Магдалена Колева от Началното училище с престижно класиране на Национална олимпиада по Гражданско образование / НУ Св. Кл. Охридски
Двама ученици от област Кюстендил се представиха отлично на Националния кръг на олимпиадата по гражданско образование:
Антонио Георгиев- ученик от XI клас на Езикова гимназия „Д- р Петър Берон“, гр. Кюстендил и Магдалена Колева- ученичка от III “в” клас на Начално училище „Св. Климент Охридски“, гр. Кюстендил. Техните проекти бяха единствените от областта сред 113- те финалисти.

Магдалена Тонева Колева - ученичка от 3- ти “в” клас на Началното училище “Св. Климент Охридски” се класира на престижното 4- то място на Национална олимпиада по Гражданско образование, която се проведе в Трявна. Тя представи проекта Проектът „Вредите от IT технологиите".
Темата за IT технологиите особено много вълнува днешните деца, които често пренебрегват съветите и препоръките за безопасното им ползване. Много от тях прекарват повече от два часа дневно пред лаптопа, таблета, телефона в измисления виртуален свят. Те могат да прекарват голяма част от времето си в разходки сред природата, да общуват по между си, да се забавляват, а не да се превръщат в „зомбирани човечета“, погълнати от въображаемия свят. Друг съвет, който учениците също пренебрегват е това да пресичат улицата говорейки по телефона или пишейки. Те дори не осъзнават, че този вреден навик може да застраши живота и здравето им.
Освен съвети и препоръки за безопасно ползване, дейностите по проекта предвиждаха и срещи-разговори със специалисти от РЗИ и офталмолог. 

Магдалена Колева от Началното училище с престижно класиране на Национална олимпиада по Гражданско образование
НУ Св. Кл. Охридски

Ръководител на проекта Десислава Кирилова. Учителката бе отличена с награда за най-дългогодишен участник в Националната олимпиада по Гражданско образование.

Магдалена Колева от Началното училище с престижно класиране на Национална олимпиада по Гражданско образование
НУ Св. Кл. Охридски

Магдалена Колева с престижно класиране на Национална олимпиада по Гражданско образование
НУ Св. Кл. Охридски

Само 0,5 точки разлика разделиха Магдалена Колева от третото място и 2 точки от първата позиция. Ученичката на Началното училище в Кюстендил е амбицирана и уверена в себе си догодина да се представи още по- успешно. 

Антонио Георгиев бе оценен с изключително висока оценка - 248.5 точки - с презентация на тема „Енергийните напитки, наргилета и анаболи – пагубните зависимости“ и решаване на казус.

Антонио Георгиев и Даниела Вучкова на Националната олимпиада по Гражданско образование
ЕГ Д- р Петър Берон

Ученикът получи Сертификат за участие, а неговият ръководител - Даниела Вучкова, учител по предмет от философския цикъл - Сертификат за значими постижения в подготовката на участници в XII Национална олимпиада по гражданско образование.
Дарик- Кюстендил