Кюстендилецът Олег Димитров подписа договор с шампиона Лудогорец
Кюстендилецът Олег Димитров подписа договор с шампиона Лудогорец / Личен архив и Радка Минчева

Футболистът от Кюстендил Олег Димитров вече е част от селекцията на шампиона на България "Лудогорец". Той подписа първия си професионален договор, като подарък за Коледа и новата 2015 година. Димитров заминава на лагер с първия отбор в турския курорт Белек, като шампионите започват днес зимната си подготовка, под ръководството на Георги Дерменджиев.
С представителния тим подготовка започват общо трима таланти от футболната академия на "Лудогорец" - Денислав Александров, Олег Димитров и Веселин Любомиров.


Кюстендилският футболист игра в 6- те мача на тима в Младежката шампионска лига, като в три от тях бе и капитан на отбора. През 2014 година, Димитров игра за "Лудогорец" в Елитната група до 21 години, като е втори капитан на отбора. Футболистът бе включен и в групата на мъжете за мача от турнира за Купата на България с "Ботев"- Враца.
"Една от мечтите ми се сбъдна, подписах професионален договор. Сега ще се боря за титулярно място в представителния тим и ако всичко е наред- трансфер в чужбина", каза за Дарик- Кюстендил Олег Димитров, който бе за празниците в родния си град. Любимият му отбор е "Милан".


Димитров започна кариерата си в ПФК "Велбъжд- Кюстендил", при Иво Велинов, след това е от първите играчи на новосъздадения ФК "Бузлуджа", който вече се обедини с "Велбъжд", стана шампион с ЦСКА, родени 1996 година и последно в академията на "Лудогорец".


Футболистите на шампиона ще преминат днес и в следващите 2 дни на функционални тестове в клиниката. На 9- ти януари, "Лудогорец" заминава за първия си лагер в Турция.