Клуб по спортни танци Пауталия
Клуб по спортни танци Пауталия / netinfo
Константин Миленков и Никол Харалампиева спечелиха купата за второ място на Открития турнир по спортни танци и кръг от веригата Купа България в Русе. Това беше и техният дебют на състезание от такъв ранг. Двамата талантливи кюстендилци се подготвят от шампиона на България в латино танците за професионалисти Петя Димитрова, в Клуб по спортни танци “Пауталия”. Клубът е създаден благодарение на двама родители, които канят в Кюстендил Петя Димитрова и колегата и също шампион на страната Петьо Стоянов.
Двойката Миленков- Харалампиева ще се бори за първото място на турнира в Асеновград през уикенда. Те се състезават в Клас 18Д и представят 8 състезателни танца- самба, ча- ча- ча, румба, джайв, английски валс, виенски валс, танго и куикстеп.

Клубът по спортни танци Пауталия
netinfo


“Това са най- трудолюбивите деца, които съм срещала. 16- та година се занимавам със спортни танци и удоволствието, което изпитвам, докато ги гледам как танцуват не се описва с думи. Малката ни двойка Божидар Радославов и Димана Крумова се класира на 7- мо място в Русе, при жестока конкуренция. Те имат първо място в Казанлък през миналата година и също са много талантливи деца. Те са при 11- годишните. Имаме формации, с много амбицирани момичета, които участват на турнирите “Изгряващи звезди”. 30 състезатели ще бъде групата в Асеновград”, каза за Дарик председателят на клуба “Петя Димитрова.
 

Пауталия
netinfo


Тренировките са всеки вторник и четвъртък- 17 ч. е група за напреднали и 18 ч.- група за начинаещи, и събота от 14, 30 ч., ако клубът не участва на състезание.
 
Петя Димитрова признава, че момчетата са по- малко в спортните танци. “Но, искам да им кажа, че това е доста по- мъжки спорт от много други, винаги са в обкръжение на момичета, в една съблекалня са. Комуникацията момче- момиче, помага на момчетата да израснат като истински джентълмени, да знаят как да се държат с една жена.
Доказано е, че спортните танци развиват всички мускули, като започнем от стойка, правилно позициониране на гръбначен стълб и стъпала. Спортен хъс, амбиция, физическа натовареност, няма нещо което да е в минус на спортните танци, освен прекаленото натоварване понякога”, коментира Петя Димитрова.
Тя е добре позната от участието си в шоуто “Dancing Stars”, във всичките му издания в България и 1 година във Виетнам. Тук бе партньорка на победителя в “Сървайвър” Георги Костадинов, спортния журналист Тодор Кирков, режисьорът и певец Люси Иларионов и Енчо Данаилов.
Петя Димитрова е 15 години състезател на Клуб по спортни танци “Дъга”. Достига най- високият състезател клас- международен. Шампион е на България за професионалисти в латиноамериканските танци за 2014 г. Има участия в Шоуто на Слави, във видеоклипове на български и чуждестранни изпълнители.
 
Дарик- Кюстендил