Коалиция за България иска по- социален и по- справедлив ЕС
Коалиция за България иска по- социален и по- справедлив ЕС / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Борба с бедността, създаване на заетост, решаване на проблема с младежката безработица и стимули за икономиката на всички европейски държави, са част от приоритетите на Коалиция за България и Европейската левица за предстоящите избори за Европейски парламент. Двама от младите кандидати за евродепутати Александър Симов, който е 8- ми в листата и Катя Колева, която е на 14- та позиция гостуваха в Кюстендилска област. Те се срещнаха и с актива на БСП в Кюстендил, посрещнати от зам.- председателя на НС Мая Манолова, областния управител Иван Каракашки и председателя на БСП- Кюстендил Катя Янчева. Срещата- разговор се проведе в голямата зала на читалище „Братство 1869".

Коалиция за България иска по- социален и по- справедлив ЕС
netinfo

Коалиция за България иска по- социален и по- справедлив ЕС
netinfo

„Политическото противопоставяне е стигнало всички върхове, ситуацията е изострена, но е нормално, след месец и половина има избори за ЕП. Всички политически сили възлагат огромни надежди на тези избори. Залогът е огромен и за Европа и за България. От това дали Европейската десница или левица ще спечели зависи бъдещето на ЕС. При ПЕС имаме реален шанс за по- социален и по- справедлив ЕС. Ако спечели десницата ни чака управление, като това на ГЕРБ- затягане на коланите, замразяване на доходите, а малките и бедните ще бъдат оставени сами да се оправят", коментира зам.- председателят на НС Мая Манолова. Тя прогнозира, че решаващи могат да един или няколко евродепутати. Манолова припомни и за действията на Народното събрание и Правителството, в изпълнение на предизборните обещания на БСП и Коалиция за България.
„Аз съм бесепар и съм горд с това.Срещу БСП се води целенасочена война. Мисията ми е да помогнем на БСП. За софийските глезльовци може 5 лв. да не е много, но много хора в страната оцеляват. Правителството води социална политика, ориентирана към хората и за тях. Трябва да държим ГЕРБ далеч от властта. Те не знаят как да управляват, мислят само за собственото си благополучие. Това не трябва да се повтаря отново", призова кандидатът за евродепутат, журналистът Александър Симов. Той бе представен от Мая Манолова, като „звездата на БСП".
Според Симов, 10 години Европа се управлява от безидеен, сив политик, като Жозе Барозу, а ЕС е превърнат в съюз на големите банки и едрия капитал.

Коалиция за България иска по- социален и по- справедлив ЕС
netinfo

Катя Колева призова изпълнилите залата на читалището да говорят с приятели, съседи и да ги убедят, че най- правилния избор е Европейската левица и листата на Коалиция за България.
„Депутатите на ГЕРБ, част от десницата и ЕНП не защитаваха националните интереси. 2006 година, ПЕС подкрепи влизането на България в ЕС. Нашите представители са достойните евродепутати и ще правят политика в защита на хората. 10 години, дясното управление на Европа наля пари в едрия капитал, но направиха още по- тежък живота на трудовите хора", каза Катя Колева.

Коалиция за България иска по- социален и по- справедлив ЕС
netinfo