Кметът на Клинци, Русия вдъхнови общинските съветници в Кюстендил с презентация за града си
Кметът на Клинци, Русия вдъхнови общинските съветници в Кюстендил с презентация за града си / Дима Кирилова, Дарик радио

Кметът на гр. Клинци, от област Брянск на Русия, Сергей Евтеев направи презентация на родния си град в пред Общински съвет- Кюстендил. Той подари на кмета на Кюстендил Петър Паунов и на председателя на ОС Михаела Крумова офис сервизи от кристал, като територията на Брянска област са двата най- големи завода в Русия за продукти от кристал.
Кметът Петър Паунов получи като подарък още фланелка с автограф на известния руски баскетболист на ЦСКА- Москва Виталий Фридзон, който е от Клинци. Той е шампион последните 3 години на Русия и през 2016 година спечели с ЦСКА Евролигата.


Тази година се навършват 50 години от споразумението за сътрудничество между Кюстендил и Клинци. В презентацията си кметът на руския град Сергей Евтеев показа снимки на делегации от Кюстендил, които са посещавали Клинци от 1966 г., до последната през 2015, в която са били зам.- кметът Росица Плачкова и тогавашния председател на ОС Иван Андонов. Те са снимани, докато се разхождат по улица "Кюстендилска", която се намира в центъра на града.
Най- вероятно, пред октомври, 30 ученици от Кюстендил ще пътуват за участие в детски лагер в Клинци. Кметът на побратимения руски град изрази надежда, че срещите между деца от двата града ще се увеличат.
Председателят на групата съветници на Коалиция "За промяна", Мая Шишкова приветства кмета на Клинци и предложи процедура по възстановяване на ул. "Клинцовска" в Кюстендил, която сега носи името "19- ти февруари".
Клинци е вторият по големина град в Брянска област, с население от 70 000 жители, с 700 работещи предприятия, най- големите, от които за производство на кранове и керемиди. В момента там се строи училище за 960 деца, което ще разполага с два басейна. Планира се и огромен спортен комплекс, със спонсорството на "Газпром".