Кюстендил
Кюстендил / Влади Владимиров
Два пъти по- високите цени на черешите, успокоиха производителите, след като реколтата през тази година пострада, заради ниските температури в Светлата седмица след Великден, коментира кметът на община Кюстендил Петър Паунов, който бе събеседник в „Седмицата” по Дарик радио, пряко по телефона.
Чуйте цялото интервю на:
http://darikradio.bg/praznik-na-chereshata-v-kustendil.html
Първото  овощарско изложение в Кюстендил е проведено през 1896 година. Днес е 10- то юбилейно издание на Празника на черешата, уточни водещият Кирил Вълчев.  Възстановена е традиция, за щастие успешно, допълни кметът Паунов. Той анонсира над 90 сорта с череши, които могат да се видят на празника и над 160 щанда, които предлагат произведения на изкуството и с череши, и черешови вкусотии от Кюстендил.

Кметът на Кюстендил уточни, че производителите берат вече „истинска българска череша, с размери от 24- 28 мм, с неповторим вкус, от вчера и „Жълта Драганова” е готова за консумация и за сладко”.

Няма проблем с опазването на реколтата, пълен синхрон имаме с ОД МВР- Кюстендил, Жандармерия, кметове и кметски наместници, няма сигнали за кражби  и напрежение”, заяви още Паунов пред „Седмицата” на Дарик радио.

Кметът на Кюстендил покани всички на Празника на черешата, който продължава и утре. Иван Звездев ще оценява кулинарни изкушения в кухнята с череши.
 
Дарик- Кюстендил