/ Дарик-Кюстендил
Още през 2017 година Сдружение „Рила Еко“ е алармирало МОСВ за проблема с битовите отпадъци. Това стана ясно от документ, представен от кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.

От документа става ясно, че регионалното сдружение е поискало обща среща, на която да се дискутира възможността за решаване на проблема със сключване на договори за транспортиране на отпадъците.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов с остър коментар за депото за отпадъци (ВИДЕО)

„Ние казваме ясно, че до този момент няма решение на въпроса с депониране на отпадъците“, каза Петър Паунов. Кметът представи и два отговора от страна на Община Костинброд, където е трябвало да се кара боклукът на Кюстендил.

С решение на ОбС-Костинброд не е дадено съгласие за депониране на отпадъците. Второто писмо съдържа протокол от събранието на регионалното сдружение в Костинброд.



На събранието също е гласувано „Против“ приемането на отпадъците от Кюстендил. Кметът допълни, че е простил на бившия министър на околната среда и водите за отправените неистини и нападки.

Той изрази надежда, че друг човек, който се опитва да се занимава с обществена дейност, няма да си позволи да оскърбява дългогодишните усилия на Кюстендил и на кюстендилци
Агенция "Фокус"