акция почистване Кюстендил
акция почистване Кюстендил
Кметът на Кюстендил Петър Паунов, ръководството на Община Кюстендил и всичките 37 общински съветници организират и лично ще се включат в акция по почистване на замърсени участъци на територията на региона. Това ще стане на 13 април - събота, от 9:00 часа. 

Община Кюстендил започна проект за равни възможности за малцинствата и уязвимите групи

Организаторите любезно уведомяват, че всеки съгражданин и гост е добре дошъл като участник и партньор в съботното начинание. Желаещите да се включат в кампанията, могат да го направят с предварително записване на телефон 0882972011 или на kmetavichuva@kustendil.bg.

Сборен пункт за участниците в почистването - паркингът на Общинския плаж на ул. “Георги С. Раковски“, където ще бъдат предоставени чували, ръкавици и необходимите технически пособия. На място ще бъде организиран транспортът до различните участъци за почистване.

·        Мост на ул. “Хаджи Димитър“ – мост на ул.“Овощарска – уборка на бермите и почистване на коритото от единични отпадъци.
·        Сметище под моста на ул. “Хаджи Димитър“.
·        КЗК – Околовръстно шосе – терените между шосето и реката.
·        Почистване на реката от отпадъци – Околовръстен път – с. Ябълково.
·        Почистване на сметище в коритото на реката зад мотел „Сайма“.
·        Почистване на сметище – дере от двете страни на пътя с. Граница - с. Слокощица.


Жителите на Кюстендил, които имат желание да изчистят околоблоковото пространство или градинка, се умоляват да оставят събраната смет до най-близкия контейнер за битови отпадъци и да се обадят на телефон: 0882/ 972-011; 0882/ 972-025

Отпадъците, събрани по време на кампанията, ще се извозят от ОП „ЧИСТОТА“.