/ СКГ Велбъжд
Кюстендилската гимнастичка на “Велбъжд” Цветозара Миленкова спечели златния медал в многобоя на Държавното първенство "Златен обръч", което се проведе в зала "Асарел"- Панагюрище. Надпреварата е за категория девойки младша възраст и събира най- добрите гимнастички от страната.

Възпитаничката на Весела Николчова изигра безупречно съчетанията си на въже, топка, обръч и лента и събра общ сбор от 39, 250 т., Сребърен медал за Алина Коломиец от "Олимпия"- Бургас с 39, 225 т., а бронзов за Кристина Кърчева също от "Олимпия"- Бургас с 38, 450 т.

Цветозара Миленкова спечели златния медал и на топка, във финалите на отделните уреди, а на въже и лента се класира 6- та.

Цветозара Миленкова
СКГ Велбъжд
 

„Благодаря ти Цвети! Благодаря ти Веси! Дочаках, след малко повече от 40 години, след Илиана Илиева, отново да имаме победителка в най-големия турнир за деца “ Златен обръч“. Направихте ме много горда и щастлива“, написа в коментар в социалните мрежи създателката на кюстендилската художествена гимнастика Райна Афионлиева. Поздрави за успеха отправиха почетният президент на “Велбъжд” Блага Шишкова, както и много други “златни момичета” от кюстендилската школа. Гимнастичките на "Велбъжд" имаха възможността да разгледат и Панагюрското златно съкровище. 

Цветозара Миленкова
СКГ Велбъжд

„Цвети е едно много трудолюбиво дете. От училище идва направо в залата и започваме да работим. Тя е 11- годишна и е първа година при девойки младша възраст. Игра много стабилно в многобоя и заслужи златното отличие”, каза за Дарик треньорът Весела Николчова.

 “Велбъжд” участва с още три гимнастички в първенството. Нилана Колевска допусна грешки и се нареди на 18-о място с 33, 775 точки, Михаела Александрова е 63-та, а веднага след нея е Ралица Стоилова, от участващи 77 състезателки.
 
Дарик- Кюстендил