/ Община Кюстендил
За единайсети път Дарик радио ще търси- „Кой е най-добрият град за живеене в България”. В класацията участват 27-те областни градове, в това число и Кюстендил, които ще бъдат оценени по критерии, групирани в 10 категории, и проследяват тяхното развитие и качеството на живот във всеки от тях.

И тази година в класацията на Дарик радио участват всички областни градове, които ще бъдат оценявани по критерии, като откриване на работни места, възможности за жителите да използват зелени площи, развитие на уличното изкуство, удобен градски транспорт.

В ефира на Дарик ще бъдат излъчени интервюта с кметовете на областните градове. Интервюто с кметът на Кюстендил Петър Паунов ще бъде излъчено в Следобедния блок на Дарик радио, на 21 март- Кюстендилска пролет.

До 1-ви май слушателите могат да участват в онлайн класацията на darikradio.bg, в която да подкрепят предпочитания от тях град. 

Подкрепете Кюстендил

Проучването има за цел да провокира общественото обсъждане на идеи за развитието на отделните градове, да се създадат условия за повече дебати на местно ниво и да се подобри качеството на живот в градовете.
 
Освен приза „Най-добър град за живеене” Дарик радио традиционно присъжда и грамоти за "Бизнес град", "Зелен град", "Красив град", "Арт-културен град”, както и допълнителни награди.

Досега София, Варна, Бургас, Велико Търново и Стара Загора са получавали приза за „Най-добър град”. 
 
 
Дарик радио