Кирил Калфин: Не кадрувам, не това е работата на депутатите
Кирил Калфин: Не кадрувам, не това е работата на депутатите / netinfo

  "Не желая да се занимавам с кадруване. Там, където хората си вършат работата и са професионалисти, независимо дали са назначени от предишните управляващи ги подкрепям". Това каза в студиото на Дарик депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин. "Не това е работата на депутатите, имаме достатъчно законодателна работа като народни представители", допълни той.

 "Мои роднини и близки не работят в митницата, а близки до БСП работят", коментира Калфин. Хора, назначени от предишната власт работят в ОД на МВР, Гранична полиция, НОИ, Данъчна дирекция. Дори и новият началник на митническо бюро Кюстендил е симпатизант на друга политическа сила, отговори на нападките на депутата от БСП Мая Манолова Калфин.

  Той коментира, че работи добре и във взеимодействие с колегите си от партия ГЕРБ, с колегите си отдясно, но би подкрепил всяко конструктивно предложение и на опозицията. Такова е и предложението на Мая Манолова за носене на имуществена отговорност от работодателите при незаконни уволнения, коментира депутатът, но попита защо това предложение не е било прието по време на управлението на предишната коалиция.