Кирил Калфин: Миньорите с основание протестират, но кой злоупотребяваше с тях?
Кирил Калфин: Миньорите с основание протестират, но кой злоупотребяваше с тях? / Дарик- Кюстендил,архив

Подкрепа за протестиращите миньори от рудник "Бабино" в Бобов дол, изрази в регионалния ефир на Дарик депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин.
"Хората имат пълно основание да протестират. Кой обаче злоупотребяваше с тях и трупаше политически актив, чрез демагогия- социалистите? Многократно те обещаваха благоденствие на миньорите, когато трябваше да получават техните гласове. Спомняте си и репортажите по Нова телевизия за купуването на гласове, с обещавания за заплати и благоденствие. Получава се неплащане на заплати, съкращение, оставане без работа. Сериозен въпрос и още през 2013 година го поставяхме, за бъдещето на въгледобива, за реална и обективна оценка на ситуацията. Лично аз съм казвал да поставяме обективно нещата, как работи този въгледобив, кой и как управлява, какво бъдеще има това нещо", заяви Кирил Калфин. Той се обяви за справедливо решаване на проблeма.
"Не допустимо в днешно време да стоят хора под земята, при такива условия и никой да не се грижи за тях. Защо никой не иска да говори по тази тема. Има собственици, редица партийни величия, всички се крият и очакват политически дивиденти. Ние от ПП ГЕРБ не искаме политически дивиденти от несгодите на хората. Искаме справедливо решаване на въпроса", каза още депутатът.