Камери са заснели груповото изнасилване в бобовдолско училище? Уволнен е учител
Камери са заснели груповото изнасилване в бобовдолско училище? Уволнен е учител / netinfo

Да се потърси дисциплинарна отговорност от директора на Професионална гимназия-Бобов дол, заради инцидента, при който е изнасилена ученичка в училището, е предложил с доклад до министъра на образованието, началникът на Регионалния инспекторат Радостина Новакова. Вариантите за наказание са забележка, предупреждение за уволнение или уволнение.

От инспектората в Кюстендил са направили нарочна проверка в училището. Установени са нарушения в работата на директора и на длъжностни лица. Направени са предписания, с точни срокове за изпълнение, за подобряване работата в училището.

"Съдействахме на училището и то получи лятото от министерството финансиране за непрекъснато видеонаблюдение. Камери има включително и на двора. Записите са иззети от полицията”, каза за Дарик началникът на Регионалния инспекторат Радостина Новакова. Тя допълни, че е направено всичко необходимо, след препоръки от РУ МВР-Бобов дол, за подобряване на охраната в училище.

Новакова е изпратила писма до всички директори на училища в областта за засилване на пропускателния режим и контрола, от страна на директорите към подчинените им.

Директорът на ПГ-Бобов дол Иванка Шалева е наказала с дисциплинарно уволнение един старши учител, други двама са с последно предупреждение за уволнение. С последно предупреждение са и двама души от непедагогическия персонал, а на други двама е наложено наказание забележка.