Хотел Кюстендил отваря за Коледните празници, догодина ще има и минерална вода
Хотел Кюстендил отваря за Коледните празници, догодина ще има и минерална вода / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив
Хотел "Кюстендил" отваря за Коледните празници, догодина ще има и минерална вода
57294
Хотел "Кюстендил" отваря за Коледните празници, догодина ще има и минерална вода
  • Хотел "Кюстендил" отваря за Коледните празници, догодина ще има и минерална вода

Хотел "Кюстендил" трябва да посрещне първите си гости за Коледните празници, предвиждат плановете на кметът Петър Паунов. Той заяви в ефира на Дарик- Кюстендил, че хотела ще разполага с 96 стаи за около 200 души, в това число студиа и апартаменти, алпийско барче, и ресторант.

"Вторият етап от строителството ще започне  напролет. Предвижда се голям външен басейн, със СПА комплекс, фитнес зали, с минерална вода вътре в комплекса. Минералната вода и на стадиона ще бъде качена. Финансирането ще е от общинския бюджет", коментира пред Дарик Паунов.

За ниското тяло на бившия Партиен дом, което също ще бъде част от Здравния център, предстои подписване на заповед за разработването на устройствения план и следва проектиране.

"Окончателният проект отново трябва да мине през НИПК и Министерство на културата, и ако имаме подкрепата на част от държавниците, напролет мисля, че може да започне строителството", допълни кметът на Кюстендил. Той коментира и ситуацията с Бюджет 2012, който може би ще бъде разгледан на извънредна сесия на ОС през ноември.

"Сигурно това, което ще кажа ще ги мотивира да го приемат, но в момента и да го гласуват няма значение. Аз нямам време нито да провеждам процедури, трябват два месеца, нито да се извърши строителството. Ние готвим Бюджет 2013", заяви Петър Паунов.

Община Кюстендил е загубила около 1 млн. лв. от липсата на бюджет, от тях 600 000 лв. за поддръжката на четвъртокласната пътна мрежа, като в момента не може да се проведе поръчка и да се подпише договор с фирма- изпълнител, коментира още кметът Паунов.