Гимназия Христо Ботев, Езикова гимназия и ПМГ с най- висок максимален бал за прием след 7 клас
Гимназия Христо Ботев, Езикова гимназия и ПМГ с най- висок максимален бал за прием след 7 клас / hrbotev.com

Само 22 ученици или 4% са в списъка на некласираните при първия етап на класиране в паралелките с прием след 7 клас. Класирани от подалите заявления са 96% или 555 ученици. 13% от издържалите изпитите не са подали заявление за кандидатстване в Кюстендилска област или това са 87 деца, показва анализа на Регионалния инспекторат по образованието в Кюстендил.
При планирани за прием 28 паралелки са закрити 5, след първото класиране. Три паралелки в Дупница са наоколо минималния брой ученици за съществуването си. Шанс е даден на специалността „Екология и опазване на околната среда" в ПГ по хранително- вкусови и химични технологии. С минималния брой приети- 18 ученици е паралелката „Икономика и мениджмънт" в ПГ по облекло и стопанско управление, а в „Банково дело" на същото училище са класирани 19 ученици след първия етап.
Пълни на максимум са 4- те паралелки в ПМГ и 3- те в Езикова гимназия- Кюстендил. С по 26 приети ученици са и 3 от 4- ти паралелки на ПГ по икономика и мениджмънт, като само в специалността „Електронна търговия" има 4 незаети места към момента.
В Дупница най- успешен е приема в Гимназия „Христо Ботев" и СОУ „Св. Паисий Хилендарски", където паралелките са с по 26 класирани ученици.
Най- висок е максималния бал за прием в Гимназия „Христо Ботев"- Дупница- 35, 156. В това училище е и най- високия минимален бал за вход- 24, 658. В класацията по максимален бал за прием следват Езикова гимназия и ПМГ- Кюстендил.