Фен клуб Торсида- Кюстендил: Господин Методиев, Вие нямате място в Народното събрание от област Кюстендил!
Фен клуб Торсида- Кюстендил: Господин Методиев, Вие нямате място в Народното събрание от област Кюстендил! / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил, архив

Фен клубът на "Левски"- "Торсида- Кюстендил" излезе с протестна декларация срещу,цитирам- "панираната подмяна на вота на хората от 10-ти МИР- Кюстендил" и даването на мандат на ДПС в региона. В протестната декларация, изпратена до редакцията на Дарик- Кюстендил се казва:

"Ние кюстендилските привърженици на отбора, носещ свещеното име на Апостола на свободата, искаме да изразим дълбокото си несъгласие с планираната подмяна на вота на хората от 10-ти МИР, дали своя глас в изборите за 43-то Народно събрание.
На 05.10.2014 година в деветте общини от област Кюстендил за кандидата за народен представител - лицето Александър Методиев /далеч по-известен сред обществеността с прозвището си Бат Сали/, съответно, за оглавяваната от него листа на неЕТНИЧЕСКАТА /уж/ ПП „ДПС", гласуваха точно 864 /осемстотин шестдесет и четирима души/, съставляващи 1, 47% от подадените действителни гласове. Това, неизвестно как и защо, се оказа мощен тласък за въпросната персона към парламента.
Тази огромна несправедливост ние не можем и не желаем да преглътнем. Ние искаме единствено нормалност при определяне на мандатите за областта, чийто център е български град с осемхилядолетна поселищна история и 1900 - годишна градска история. Тук, където до последна капка кръв населението е давало отпор на османските поробители, където Ильо Марков и Румяна войвода гордо са развявали българското знаме, и на пети октомври хората дадоха тежката си дума. А тя е: "ДПС" и Бат Сали не са нашият избор!".
Поради всичко това категорично заявяваме: "Господин Методиев, Вие нямате място в Народното събрание от област Кюстендил! Госпожи и господа управляващи, госпожи и господа членове на ЦИК, не допускайте подобна несправедливост! Вземете адекватно решение!".
Защото нашият протест едва сега започва!.. Защото левскар да си, братко, е дума голяма! Левскар да си, братко, е чест!".

ФЕН КЛУБ „ТОРСИДА КЮСТЕНДИЛ"