/ Евгени Серафимов
Цветното пано на кръговото кръстовище при СБА в Кюстендил ще бъде завършено до 16 септември. То ще бъде звездообразна кръгова композиция, която може да се асоциира със слънце и дори черешов цвят, погледнат от високо.

Цветна мозайка ще украсява кръговото кръстовище при СБА в Кюстендил (СНИМКИ)

“Такова кръгово кръстовище ще има само нашия град. Идеята е иновативна. Съвременните тенденции при кръговите кръстовища е да има скулптурни композиции, освен популярните озеленени, цветни градини.

Иска ми се, посланието на цветното пано да е- Влизате в град на художници!”, каза в ефира на Дарик художникът Евгени Серафимов, който е автор на идеята. Подобни пана има на фонтана при Арката и на този пред Областна управа, както и в градинката при Чифте баня.

Цветното пано на кръговото кръстовище при СБА в Кюстендил
Евгени Серафимов

Евгени Серафимов коментира, че кръговото кръстовище при СБА, което е най- коментираното в града е малко за хубава цветна градина, само с 9 метра в диаметър.

Мозайката, която се изгражда ще бъде в ярки цветове- червено, зелено, с идеята да привлича вниманието и да спомогне за безопасността на преминаващите. Идеята е одобрена в общинската комисия по безопасност на движението, преди да бъде реализирана, уточни Евгени Серафимов.

Художникът подкрепи идеите за цветни градини и защо не- фонтан на по- големите кръгови кръстовища в града, като това на Капията и при терена на общинския плаж. “Все пак Кюстендил иска да се развива като СПА дестинация и един фонтан би подхождал на града”, заяви Серафимов.
Дарик- Кюстендил