/ ThinkStock/Getty Images
С наложено наказание от една година и три месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване е приключило производство срещу мъж на 26 години, съобщиха от обвинението.

Мъж стреля по жена си в Добрич след скандал, сега го съдят

Той е бил обвинен от Районна прокуратура-Кюстендил за извършени от него престъпления - нарушаване на заповед за незабавна защита от домашно насилие и за хулиганство.

Делото е било внесено в съда с обвинителен акт. Днес, между държавното обвинение и защитата на подсъдимия е било постигнато споразумение, което съдът е одобрил.

Досъдебното производство по случая е започнало, след като на 08 юни в центъра на Кюстендил в парк пред сградата на Общината и в парк пред Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“, той нарушил издадена заповед за незабавна защита от домашно насилие.

Въпреки че нямал право да доближава майката на детето му, на разстояние по-малко от петдесет метра, той го направил и упражнил физическо и психическо насилие спрямо нея.

Нападателят нанесъл на жената удари с ръце в областта на лицето и с крака по тялото, дърпал я за косата, хващал я за врата и я душил. Освен това отправял обидни думи по неин адрес и заплахи.

Агресивният мъж извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Държал се арогантно, буйствал, нанесъл побой на жена си и отправил закани към други две жени, опитвал се да скъса маркуч от поливната система на растенията в парка пред Художествената галерия.

До три години затвор грозят мъж за системно домашно насилие

Още същия ден, той е бил задържан и привлечен в качеството на обвиняем. В хода на досъдебното производство е било установено, че той е осъждан четири пъти за престъпления от общ характер - за държане на наркотични вещества и управление на МПС в срока на наложено административно наказание за шофиране без книжка. Срещу него се води наказателно производство, приключило с осъдителна присъда от пет години „лишаване от свобода“ на първа инстанция.
 
Със сключването на споразумение с Районна прокуратура подсъдимият се е признал за виновен за извършените от него престъпни деяния. Съдът е привел в изпълнение наказание „лишаване от свобода“ за срок от девет месеца, което му е било наложено по друго дело.