Ефективни наказания за незаконно държане на наркотици

/ Dariknews.bg, архив
Районна прокуратура-Кюстендил е постигнала две споразумения по водени досъдебни производства за незаконно държане на високорискови наркотични вещества.

Окръжен съд-Кюстендил постанови присъда от 8 години затвор за грабеж

На 08 юли, полицейски служител при участък „Изток“ в Кюстендил извършил обиск на мъж, при който у него била открита дрога. В лявата ръка подсъдимият държал 9 сгъвки с хероин, които били иззети. 

От заключението на извършената физико-химическа експертиза се установява, че процентното съдържание на активно действащия компонент е около 80 %. Задържаният е осъждан за престъпления от общ характер, включително и за държане на високорискови наркотични вещества, и е изтърпявал ефективни присъди.

Две години затвор за кюстендилец, хванат с марихуана

Подсъдимият се е признал за виновен за извършеното от него престъпление. Сключеното между Районна прокуратура и защитата му споразумение е било одобрено от съда.

Наложеното му наказание е „лишаване от свобода“ за срок от една година и десет месеца при „строг“ режим на изтърпяване и глоба в размер на 2000 лева.

Наркозависим мъж е обвинен за кражба на вещи от къща на съседи

Другият подсъдим е извършил същото престъпление през юни 2017 г., е с наказание шест месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. Той е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че в лек автомобил, паркиран на улица в Кюстендил, държал амфетамин, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура.