белезници
белезници / iStock/Getty Images
Наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на две хиляди лева, постанови Районен съд Кюстендил за кюстендилец хванат с наркотични вещества. Районна прокуратура- Кюстендил е постигнала ефективна присъда по водено досъдебно производство срещу Н.Т. за престъпление по чл. 354а, ал.3, пр.2 т.1 от НК.

На 20.09.2017 г. служители на РУ на МВР гр. Кюстендил получили оперативна информация, че Н.Т. държи в обитаваното от него жилище в града наркотични вещества, които планира да продаде. Веднага били предприети неотложни действия по разследване – претърсване и изземване в имота. На четири места в него – в къща, двор, гараж и стопански постройки, била открита суха растителна маса.

В хода на разследването по делото била извършена физикохимична експертиза, която установила, че въпросното вещество по морфологични белези и химичен състав представлява коноп (марихуана), със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол. Стойността на държаното от Н.Т. високорисково наркотично вещество - 61,031 грама коноп (марихуана), възлиза на 366.19 лева.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд - Кюстендил.
Н.Т. е осъждан за държане на наркотици и кражба, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура- София.
 
Апелативна прокуратура- София