Темида съд
Темида съд / iStock/Getty Images

Присъда- лишаване от свобода за 8 години, постанови състав на Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Пенка Братанова, по дело за грабеж, в условията на опасен рецидив, по член 199, ал. 1, т. 4 от НК, във връзка с чл. 29, ал.1, буква А и Б от НК. 
Подсъдимият Валентин Т., на 52 години призна всички факти в обвинителния акт и делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие. Съдът наложи наказание- лишаване от свобода за 12 години, което съгласно член 58 А от НК бе редуцирано с 1/3, на 8 години лишаване от свобода. 
Предвиденото наказание за престъпление по чл. 199, ал. 1 от НК е лишаване от свобода от 5-15 години.
Валентин Т. е нападнал възрастна жена в двора на къщата й, като упражнил сила, за да отнеме чанта, в която носела 3 350 лв., завързани в чорап. Подсъдимият, първоначално помогнал на жената да напълни бутилки с минерална вода и да ги закара с количка до дома й. Инцидентът е от 11 март 2019 година, на ул. Цар Симеон“ в Кюстендил.
Присъдата може да се протестира и обжалва пред САС в 15- дневен срок, считано от днес.
Подсъдимият е многократно осъждан- 40 пъти за кражби, като последната му присъда е от март тази година, на Районен съд- Кюстендил за притежание на хероин.