Дупничани скочиха срещу синята зона
Дупничани скочиха срещу синята зона / Дарик Кюстендил, архив

Търговци организираха подписка срещу поскъпването на „синята зона" в Дупница. Повече от 50 души са се подписали досега. Те са недоволни от по-високите такси, при положение, че паркингите са осеяни с дупки.

Според тях не е нормално в Дупница да се плаща колкото в София и Благоевград. Подписката ще бъде внесена до кмета Методи Чимев.

Междувременно и в социалната мрежа се появи група „Дупница - синя зона или зоната на здрача" и вече има над 940 участници. И там участниците изказват своето недоволство от разбитите улици и високата такса, която се плаща от 2 юли. Те подготвят и протест. В коментарите си казват, че „синя зона" в градове като Кюстендил и Перник, например няма.

Престоя в „синя зона" или на платен паркинг е 1 лв./час, включително и на паркинга на парк „Рила". Вече няма и целодневната карта за платен паркинг, която беше 2 лв. Така, ако работата или дадена ситуация изисква колата да остане на платен паркинг 8 часа, ще платите 8 лв. за ден.

Паяк и наказателен паркинг все още няма, не са монтирани паркометри на предвидените за това паркинги, не е маркирана и цялата територия на платеното паркиране.