Детектор на лъжата за дядо, заподозрян за убийството на жена си
Детектор на лъжата за дядо, заподозрян за убийството на жена си / Дарик Кюстендил, архив

С мярка "подписка" след изтичане на 72 часовото задържане освободиха Константин Симеонов на 74 години от село Средорек, община Трекляно, съобщи за Дарик говорителят на Окръжна прокуратура Кюстендил Мариана Сиракова.

Срещу Симеонов е образувано досъдебно производство по член 115 от Наказателния кодекс за умишлено убийство на съпругата му. Трупът на 76-годишната жена бил намерен в земеделски имот в близост до къщата им - тя била в неизвестност три дни. Докато подготвяли погребението й, роднини се усъмнили, че жената е починала след упражнено насилие и сигнализирали полицията в Кюстендил.

"Преценено бе, че Константин Симеонов е с влошено здравословно състояние. Има постоянен адрес и няма опасност да се укрие", каза  защитникът на подсъдимия, адвокат Анани Константинов.

Константин Симеонов е подложен на детектор на лъжата, като данните са отрицателни. Назначени са  различни експертизи-биологични, химични и други, които да изяснят случая, уточни  говорителят на Окръжна прокуратура Кюстендил Мариана Сиракова.