Децата от дом „Олга Стоянова в Дупница получиха първите си подаръци
Децата от дом „Олга Стоянова в Дупница получиха първите си подаръци / Маргарита Петрова,Дарик радио

Децата от дом „Олга Стоянова" в Дупница получиха първите си подаръци. От Министерство на труда и социалната политика и отдел „Закрила на детето" изпратиха, чрез местните структури подаръци за коледните празници. На гости на децата бяха Виолина Лазова, директор ДСП в Дупница и Катерина Атанасова, началник отдел „Закрила на детето". Децата им благодариха с песни.

Подготовката за Коледа в дом „Олга Стоянова" е започнала още преди месец, когато всички деца са написали писма до дядо Коледа. В петък той ще посети Дома и ЦНСТ „Надежда" , а за децата от ЦОП „За да има щастие в детските очи" има индивидуални подаръци. Инициативата е съвместна с неправителствената организация „Плюшено мече", с помощта на „Александровска" болница и доброволците, които дома има. Всяко дете е написало своето коледно желание в писмо. Директорът на институциите Красимира Александрова каза, че по нейна информация дядо Коледа е изпълнил всички желания.

Красимира Александрова обясни, че за празничната вечер за децата ще има специално подготвена трапеза за Бъдни вечер, а за Коледа ще имат още гости. Следващата седмица на децата ще гостува куклен театър. Александрова изказа благодарности на всички дарители и доброволци, тъй като склада е зареден с хранителни продукти, което ще даде спокойствие в началото на новата година. За следващата година за децата отново ще има ваканционен лагер. Предстои и подготовка за абитуриентските балове на 3 деца. Сред по-големите задачи са настаняването на първите пораснали деца, над 18 години, които ще живеят в самостоятелни жилища. Две момичета ще са първите, които ще живеят в апартамента, предоставен от община Дупница, там предстои ремонт, както и в друг общински апартамент, където пък ще бъдат настанени две момчета над 18 години.