Д- р Иван Ибришимов: С избора на ген. Радев за президент, българите заявиха нови, високи критерии към лидерите си
Д- р Иван Ибришимов: С избора на ген. Радев за президент, българите заявиха нови, високи критерии към лидерите си / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Изборът на генерал Румен Радев за президент чертае път на промяна в страната, коментира депутатът от БСП- Лява България д- р Иван Ибришимов. Той определи поведението на ГЕРБ като кризисен план за спасение, но не и държавническо поведение.
"След убедителната победа на ген. Радев, искам да поздравя всички българи, които направиха верния избор. Защото този избор чертае пътя за промяна на страната и показва, че единствено свободната и убедена воля на хората може да доведе до нея. Основният ни опонент - партия ГЕРБ, се опита да наложи тон на сплашване, но очевидно не успя. Заплахата за оставка на правителството, за дестабилизация на държавата, след 16 милиарда нови заеми и безброй гафове, безспорния провал в здравеопазването, отбраната и образованието, по-скоро приличат на кризисен план за спасение на сегашните управляващи, отколкото на държавническо поведение. С избора на ген. Радев за президент, българите вече заявиха нови, изключително високи критерии към лидерите си и само истински отговорното поведение на политическата класа ще бъде достойно за доверието им", заяви д- р Иван Ибришимов.