Атанас Гергинов и Коалиция За промяна: Предлагаме нов модел за управление на община Кюстендил
Атанас Гергинов и Коалиция За промяна: Предлагаме нов модел за управление на община Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Кандидатът за кмет на коалиция "За промяна" Атанас Гергинов и част от кандидатите за общински съветници представиха основни акценти от програмата си управление на община Кюстендил.
"Виждаме вече надежда в очите на хората и желание да помагат в нелеката битка. Ние сме за отваряне на общината. Достъпът до общинска администрация е силно ограничен, има заграждения с тежък пропускателен режим. Обещаваме премахване на тези заграждения и нормален достъп за всички граждани на Кюстендил. Искаме отваряне на общината и към инвеститорите. По наша информация, тези инвеститори до момента не са били добре приети. Залагаме на изцяло нов отдел на писане на проекти за кандидатстване пред европейските фондове. Не може да се борим с общини като Трекляно и Невестино по усвоени евросредства и да сме на последно място от областните центрове в България. Това е недопустимо", заяви кандидатът за кмет с №9 в бюлетината Атанас Гергинов.
Той акцентира върху привличането на инвестиции в сферата на туризма и балнеологията, и в Осоговската планина.
"Минералната вода в момента изтича, имаме един СПА хотел и това е. Даваме за хубав пример Сапарева баня, до Нова година там няма свободно легло. Нищо не пречи Кюстендил да използва ресурсите по подобен начин. То е ясно, че няма да станем за 4 години Карлови вари, но поне да стигнем Сапарева баня. Иска се много работа, но е напълно възможно. Ние залагаме и на туризма в Осоговската планина. 8 години само се говори и обещава, но няма нищо черно на бяло. В нашата листа има хора, които се занимават с туризъм и бизнес в планината- Христо Абаджиев и Явор Спиридонов", допълни Гергинов.
Кандидатът за общински съветник Христо Абаджиев коментира: "Крайно належащо е изграждането на паркинг зони в планината, за да ги няма задръстванията и неразбориите, които се получават всеки зимен сезон. Реконструира се писта "Осогово", която ще е готова да посрещне любителите на ски спорта".
Кандидатът за общински съветник и представител на малкия и среден бизнес, Марио Янев призова общината да спре да пречи на бизнеса, като бъде намален срока за одобряване на проектите. Към момента те се бавят между 6 месеца и 1 година, а има и по- тежки случаи.
Акценти в програмата за управление на кандидатът за кмет Атанас Гергинов и Коалиция "За промяна" са още селското стопанство, младежта и спорта и по- специално спортен комплекс "Осогово".
"Ние ще премахнем монопола при изкупните цени на черешите. Предлагаме отваряне на пазара, създаване на тържище или борса, където да има свободно договаряне на цената и едно партньорство между земеделски производители и кооперации с общината. Възстановяване, там където е възможно на напоителните системи.
Ще работим стадион "Осогово" да върне славата си на национална спортна база. Сега е в окаяно състояние", коментира Атанас Гергинов.
Като банкер, той бе категоричен- "Както казахме още на първата си пресконференция, рефинансиране на облигационния заем при много по- добри условия. Обещавам много по- добри условия и по- добър кредит. Знаем, че нашите пари отиват за лихвите и главниците. След като останат свободни повече парични средства ще обърнем внимание на социалната политика и здравеопазването. Идеята ни е за подпомагане на губещите здравни практики и училищата и селата. Общината трябва да помага, за да има равен достъп до здравеопазване от всички".

 

Купуването и продаването на гласове и престъпление!