АПИ отговарят на Дарик- Защо ремонта на пътя през Конявската планина пак се отложи?
АПИ отговарят на Дарик- Защо ремонта на пътя през Конявската планина пак се отложи? / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Ремонтът на пътя Кюстендил- София, в Конявската планина отново бе отложен. Причината- актуализация на проект. В отговор на поставени от Дарик- Кюстендил въпроси, от Агенция Пътна инфраструктура информират:
Стартираната в края на април обществена поръчка за определяне на изпълнител за Лот 23Б, по проект „Транзитни пътища V", в който е включена и рехабилитацията на близо 10 км от път I-6 Кюстендил - Перник, от 34,385 км до 44,303 км ( Конявски проход ), е прекратена.
Процедурата е прекратена, защото проектът за рехабилитация на една от отсечките в лота, но не става ясно от отговора на АПИ за коя отсечка става дума, е изготвен през 2008 г., а впоследствие е възложено да бъде актуализиран. С актуализацията ще се променят задълженията на бъдещия изпълнител и количествените сметки, отразяващи обема и вида на строително-монтажните работи. Това е основание на възложителя да прекрати процедурата, тъй като обемът и обхвата на обществената поръчка ще бъдат променени с актуализирания проект, допълват от пътната агенция.