/ netinfo
8 дупничани са задържани в полицейския арест на полицията в Дупница в края на миналата седмица по време на проведена специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици.

От 22-годишен мъж са иззети 3 опаковки канабис, от 19-годишен мъж – 1 опаковка канабис, от 19-годишен. – 1 опакова, от 26-годишния – 1 опаковка хероин.

Полицията хвана младежи с наркотици в Бобов дол и Бараково

Задържани са и четирима мъже, съпричастни към разпространението на дребно на наркотични вещества. Те са на възраст между 18 и 30 години. Видът на наркотичните вещества е определен чрез полеви наркотест.

Общо иззетото количество канабис е 13 грама, а хероинът е 1.38 грама. Операцията е проведена от служители на полицията в Дупница и Кюстендил и криминалисти от столицата.

Задържаха 31- годишна жена с амфетамини

Задържаните са известни с множество противозаконни прояви, трима от тях са осъждани за престъпления, свързани с наркотици. Специализираната операция е проведена под прякото наблюдение на Районна прокуратура-Дупница, започнати са 4 досъдебни производства.

Изяснява се съпричастност на задържаните към престъпления, извършени на територията на съседни областни дирекции на МВР, информират от ОД на МВР-Кюстендил.