290 000 лв. отпуска Министерство на образованието на ПГ „Акад. Сергей Павлович Корольов
290 000 лв. отпуска Министерство на образованието на ПГ „Акад. Сергей Павлович Корольов / Маргарита Петрова, Дарик

290 000 лв. отпуска Министерство на образованието на ПГ „Акад. Сергей Павлович Корольов" в Дупница. Новината обяви министърът на образователното министерство проф. Анелия Клисарова, която беше на посещение в Дупница.

290 000 лв. отпуска Министерство на образованието на ПГ Акад. Сергей Павлович Корольов"
netinfo

Депутата д-р Иван Ибришимов допълни, че това е единственото училище на територията на община Дупница, което не е ремонтирано. „Това беше належащ ремонт и затова тръгнахме от тук" коментира Ибришимов. Проф. Клисарова коментира, че за гимназията в последните 4 години са отпуснати 50 000 лв., за закупуване на котле. „Нашата философия е нека да санираме, да възстановяваме цялостно сградите и да ги направим качествено, така, че и учителите и учениците да се чувстват удовлетворени и щастливи в сградата", допълни министър Клисарова.

290 000 лв. отпуска Министерство на образованието на ПГ Акад. Сергей Павлович Корольов"
netinfo

 

Освен бившето Механо, тя посети и гимназия „Христо Ботев" , където също се срещна с учителския колектив. Министърът увери, че ще бъдат осигурени 12 000 лв. за довършване на фитнес залата, която училището е направило със средства от бюджета си. Мястото е преустроено от ученически стол в модерен фитнес, със съблекални и бани.

Бяха разгледа компютърните кабинети за чуждоезиково обучение и информационни технологии, изградени по Национална програма „ИКТ в училище", както и новоизградена материална база.

Заедно с нея в Дупница бяха депутатите д-р Иван Ибришимов и Мая Манолова, областният управител Иван Каракашки, заместникът му Мария Чочова, началника на Регионалния инспекторат по образование Радостина Новакова.

290 000 лв. отпуска Министерство на образованието на ПГ Акад. Сергей Павлович Корольов"
netinfo