Дупница
Дупница
200 броя капсул-детонатори и 5 кг пресовки „скаленит“ са били в дома на бившия военен, който предизвика взрив в Дупница. Снощи сигналът е подаден в РСПБЗН в 23.25 ч., в спомагателна постройка към частен имот в Дупница е възникнал пожар, той е потушен от екип на РСПБЗН – Дупница, взривили са се и боеприпаси.

Огънят е унищожил паянтовата постройка, 2 кубика дърва и инструменти и машини, спасени от опожаряване са 3 сгради. При първоначалния оглед на място са открити 2 торби с боеприпаси. 

По разпореждане на началника на РУП Дупница Борислав Динев огледа е преустановен, тъй като е имало опасност за служителите на полицията. Действията им са продължили сутринта, като са пристигнали и служители на СОБТ. При повторния оглед е установено наличието на 200 броя капсул-детонатори и 5 кг пресовки с надпис „скаленит“, което е взривно вещество, обясни Динев. Имало е опасност за живеещите в района, които снощи са били евакуирани.

76-годишният Никола Паунов е бивш военен, който до 1982 година е работил в армията, в поделението в с. Самораново, а след това е работил като бомбаджия в мини „Бобов дол“. За незаконно притежаваните взривни вещества го грози затвор, в момента той е задържан за 24 часа.