15 футболни отбора в спор за Купата на Община Кюстендил
15 футболни отбора в спор за Купата на Община Кюстендил / Влади Владимиров

15 отбора ще се включат във футболния турнир за Купата на Община Кюстендил. Кметът Петър Паунов ще открие първата спортна проява да многофункционалната площадка на стадион "Осогово".

Отборите са разпределени в 4 групи. Те са основно от областна футболна група "Осогово". Участие отказаха само тимовете на "Герена", Ваксево и Багренци, но се включват отборите на Соволяно, Жиленци и "Реферите".

В първа група са- Търновлак, Слокощица, Нов чифлик и Копиловци, а във втора група- Ябълково, "Кюстендил", Граница и Богослов. Жребият изпрати в трета група- Жабокрът, Горна Гращица, "Реферите" и Лозно, а в четвърта група са- Соволяно, "Бузлуджа" и Жиленци.

Първият двубой започва в 16, 30 часа, като играят Търновлак и Копиловци. Регламентът предвижда две полувремена от по 15 минути, с 5 минути почивка между тях. Съставите ще са от по 5- ма полеви играчи и един вратар. При червен картон, отборът остава 2 минути с човек по- малко на терена, обясниха председателят на Съдийската комисия към Областния съвет на БФС Огнян Пешев и председателят на съвета Спиро Сираков.

За следващия етап се класират първите два отбора от всяка група, като играят на кръст- първа срещу втора група и трета срещу четвърта група, в четвъртфиналите. Срещата за 3- 4 място в турнира за Купата на Община Кюстендил е в 13 часа в неделя, а двубоят за определяне на носителят на купата започва в 13, 40 ч.